Emile heeft ruime ervaring zowel in de financiële aspecten als aan de proceskant bij grote ondernemingen. Hoewel hij al op jonge leeftijd een mooie carrière had opgebouwd, miste hij de onafhankelijkheid om zijn ideeën in de praktijk te brengen. Tijdens een vakantie met zijn goede studievriend Jitze werd het snel duidelijk: ‘wij moeten onze krachten bundelen’. Met Lighthouse kan Emile nu volop met bedrijven werken waar hij een grote passie voor voelt.

 

Omdat Emile betrokken is geweest bij zo’n beetje alle aspecten van het runnen van een bedrijf, ziet hij snel waar een onderneming processen kan verbeteren en of het interessant is om te investeren. En dat zie je niet alleen in ‘de boeken’, maar ook hoe mensen in het bedrijf met elkaar omgaan, of medewerkers zich prettig voelen en of het management hart voor de zaak heeft. Emile vertaalt die menselijke kant van de bedrijfsvoering snel naar een concreet verbetertraject.

 

Het mooie van innovatie MKB-bedrijven vindt Emile de slagvaardigheid en flexibiliteit: “Wat we vandaag willen, kan morgen worden geregeld. Maar betekent niet dat elke verandering makkelijk gaat”. De kracht van Emile is zijn overtuigingskracht en het betrekken van mensen bij veranderingsprocessen. Met vertrouwen en humor kan hij ook moeilijke boodschappen overbrengen en de maatregelen treffen die nodig zijn.

 

Emile werkt graag samen met Jitze, en samen vormen ze een complementair team: “Ik kom met wilde ideeën, Jitze schiet ze lek – of andersom. Zo komen we altijd tot creatieve maar haalbare oplossingen”. Emile werkt graag met bedrijven met grote groeiambities en de wil om samen de schouders eronder te zetten. En met het doorzettingsvermogen van Emile is veel mogelijk: ‘Ik ben op m’n best als iets al 3 keer is geprobeerd en nog steeds niet is gelukt. Ik zorg er gewoon voor dat het gaat werken.’