Jitze begon zijn carrière, net als Emile, als accountant en management consultant bij KPMG. Maar na een paar jaar koos hij voor het ondernemerschap. Zo had hij onder andere een accountantskantoor dat relatief jonge ondernemers hielp met professionaliseren en groeien. Ook ondersteunde zijn bedrijf intensief bij fusies en overnames, bij strategie- en organisatieontwikkeling.

 

Jitze was dus al vroeg in zijn loopbaan bezig om bedrijven succesvol te maken. Het gaf hem volop de ruimte om al zijn praktische en bedrijfseconomische kennis op die bedrijven los te laten: een formule die erg werd gewaardeerd door zijn klanten.

Toen de wereldwijde financiële crisis in 2008 uitbrak, zag Jitze de kans van de eeuw. Voor wie anticyclisch wilde investeren was dit de uitgelezen periode: er waren genoeg bedrijven die hulp en kapitaal nodig hadden om door te kunnen groeien. Tijdens een skivakantie besprak hij zijn ideeën met zijn vriend Emile. Lighthouse Investments was geboren.

 

Jitze is een harde werker en houdt van ondernemers die hun bedrijf vooruit willen helpen en bereid zijn te leren. Het leukste is het als er precies datgene gebeurt wat er was beoogd, als het plan perfect in elkaar valt. Jitze kan dan ook behoorlijk doelgericht zijn: “Waar Emile goed is met bijvoorbeeld cultuurveranderingen en mensen meekrijgen, ben ik meer bereid risico’s te nemen en ingewikkelde knopen door te hakken”, aldus Jitze. “Samen werkt dat precies goed”.

 

Jitze is niet alleen fanatiek op zijn werk maar ook op het hockeyveld of op de ski’s: want zowel op kantoor als op het hockeyveld moet er wel wat op het spel staan. “Maar fanatisme gaat altijd hand in hand met een goede verstandhouding en een prettige sfeer”, zegt Jitze. “Ondernemers die bloedserieus omgaan met hun bedrijf, maar met wie je ook een gezellige biertje kunt drinken, zijn de leukste mensen om mee te werken”.